vakantie-foto

ANWBEuropa

ANWB verkeersinfo

RT @ANWBeuropa: Verkeer van #Zwitserland -> #Italie heeft 1 uur wachttijd bij de Gotthardtunnel (A2)
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In #Zwitserland loopt de wachttijd voor de #Gotthardtunnel (A2) flink op. Nu 1 uur richting #Italie.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Een ongeluk op de A1 Bologna -->Florence, halverwege tussen deze 2 steden, bij Roncobilaccio, is de weg DICHT. #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In #Zwitserland is de wachttijd voor de Gotthardtunnel (A2) richting #Italie inmiddels opgelopen tot drie kwartier.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De wachttijd voor de Mont Blanctunnel van #Frankrijk richting #Italie is nu een half uur.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Ongeluk bij Milaan, #Italie zorgt voor een half uur vertraging op de A4 richting Turijn.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De Mont Blanctunnel tussen #Italie en #Frankrijk is voorlopig dicht door een grondverschuiving bij Courmayer (It)
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De wachttijd in #Zwitserland voor de Gotthardtunnel -> #Italie is 60 minuten
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In #Zwitserland op de A2 voor de Gotthardtunnel -> #Italie 11 km file = 1 uur en 50 min wachttijd
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Inmiddels 2 uur wachttijd in #Zwitserland voor de Gotthardtunnel -> #Italie er staat 13 km vanwege het vele paasverkeer
reply · retweet · favorite

Nieuws & tips

Aanbiedingen stedentrips Ontdek bijzondere steden! Bekijk snel onze aanbiedingen naar populaire steden zoals Londen, Rome en Parijs.
» lees meer
Pas op voor milieuzones in Italiaanse steden In Italiaanse stadscentra is het goed uitkijken om geen zones met beperkte toegang (vaak historische stadsc...
» lees meer
Marco Polo Reisgids Rome De Marco Polo gidsen zijn actueel, betrouwbaar en aantrekkelijk geprijsd. Door het handzame formaat vormen zij de ideale reisgenoot.
Voor maar € 9,99

Betalen: U kunt contant betalen. Bij vrijwel alle tankstations worden creditcards geaccepteerd.

Nederlandse naam lokale naam verkrijgbaar opm.
Euro 95 (loodvrij)Benzina senza piombo / Benzina verde / SP
Goed (A)
Superplus 98 (loodvrij)Benzina Super senza piombo plus / Benzina verde plus
Goed (A)
DieselGasolio / Diesel / Carburante diesel
Goed
LpgGasauto / Gpl Goed (B)
Aardgas Metano Redelijk/goed (C)
Bio-ethanolBenzina E85 / Etanolo E85
Zeer beperkt

A: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is bij tankstations een loodvervangend middel te koop dat eventueel aan de benzine kan worden toegevoegd.
B: Lpg is in Noord- en Midden-Italië goed verkrijgbaar, maar in het zuiden minder goed. Voor het tanken van lpg is in Italië de zogenaamde Italië-nippel nodig. Voor een kaart en een overzicht met lpg-tanklocaties zie mylpg.eu. C: Op cngnet.nl en cngeurope.com vindt u overzicht van aardgasvulstations in Italië.

Brandstofprijzen: Diesel is 11% en Superplus is 3% duurder, terwijl lpg 12% goedkoper is dan in Nederland. De prijs van Euro 95 is ongeveer gelijk (februari 2014). Een overzicht van actuele Europese brandstofprijzen kunt u downloaden op anwb.nl.
Elektrisch rijden: Het aantal oplaadpunten is in het noorden van Italië is zeer beperkt en in het zuiden vrijwel nihil. Een kaart met de locaties van oplaadpunten vindt u onder andere op chargemap.com, plugsurfing.co.uk en oplaadpalen.nl.
Informatie: Lpg: De lpg-gids, die onder meer verkrijgbaar is bij de ANWB (winkels en webwinkel), biedt veel handige informatie en een overzicht van autogasstations in het buitenland. Meer info: autogas.nl en lpggids.com. Aardgas: groengasmobiel.nl, federmetano.it en guidametano.com.
Openingstijden tankstations: Tankstations langs de autosnelwegen zijn dag en nacht open. Tankstations langs de overige wegen zijn in de periode mei t/m september open van 7-12.30 uur en van 15.30-19.30 uur en in de periode oktober t/m april van 7-12.30 uur en van 15.30-19 uur. Ongeveer 25 procent van de pompen buiten de autosnelwegen is op zon- en feestdagen open en op maandag gesloten. Van het totaal aantal tankstations is ongeveer 3 procent alleen 's nachts geopend: van 22.30-6 uur in de winter en van 22-6 uur in de zomer. In de grote steden kunt u 's nachts terecht bij benzinepompen met zelfbediening en betaalautomaten.
Reservebrandstof: Op veerboten en in tunnels is het gewoonlijk niet toegestaan om een gevulde reservetank te vervoeren.TerugHoofdstuk toevoegen
ItaliëItaliëX (0) 
Totaal aantal pagina's: 1