vakantie-foto

ANWBEuropa

ANWB verkeersinfo

RT @ANWBeuropa: Vanwege de feestdag morgen in #Duitsland krijgt vrachtverkeer met rijverboden te maken op weg van #Italie -> #Oostenrijk
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Door werkzaamheden versmalde rijstroken op de A13 <> tussen Brennersee uen de grens met #Italie tot 30 oktober #Oostenrijk
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In #Zwitserland wachttijd bij Gotthardtunnel (A2) vanuit #Italie 40 minuten.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De Mont Blanctunnel is vanavond en vannacht dicht tussen 22.30 en 06.30 uur #Frankrijk #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De Mont Blanctunnel is vanavond en vannacht dicht tussen 22.30 en 06.30 uur #Frankrijk #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: 10 km file op de #A22 Innsbruck > Verona, tussen Egna Ora en Trento-Noord. Werkzaamheden. #Italie
reply · retweet · favorite

Nieuws & tips

Aanbiedingen stedentrips Ontdek bijzondere steden! Bekijk snel onze aanbiedingen naar populaire steden zoals Londen, Rome en Parijs.
» lees meer
Pas op voor milieuzones in Italiaanse steden In Italiaanse stadscentra is het goed uitkijken om geen zones met beperkte toegang (vaak historische stadsc...
» lees meer
Sicilië 14 Wegenkaart - Touring Club Italiano Sicilië 14 wegenkaart. Gedetailleerde kaart van Touring Club Italiano.
Voor maar € 9,95

Betalen: U kunt contant betalen. Bij vrijwel alle tankstations worden creditcards geaccepteerd.

Nederlandse naam lokale naam verkrijgbaar opm.
Euro 95 (loodvrij)Benzina senza piombo / Benzina verde / SP
Goed (A)
Superplus 98 (loodvrij)Benzina Super senza piombo plus / Benzina verde plus
Goed (A)
DieselGasolio / Diesel / Carburante diesel
Goed
LpgGasauto / Gpl Goed (B)
Aardgas Metano Redelijk/goed (C)
Bio-ethanolBenzina E85 / Etanolo E85
Zeer beperkt

A: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is bij tankstations een loodvervangend middel te koop dat eventueel aan de benzine kan worden toegevoegd.
B: Lpg is in Noord- en Midden-Italië goed verkrijgbaar, maar in het zuiden minder goed. Voor het tanken van lpg is in Italië de zogenaamde Italië-nippel nodig. Voor een kaart en een overzicht met lpg-tanklocaties zie mylpg.eu. C: Op cngnet.nl en cngeurope.com vindt u overzicht van aardgasvulstations in Italië.

Brandstofprijzen: Diesel is 13% duurder, terwijl lpg 15% goedkoper is dan in Nederland. De prijs van Euro 95 en Superplus is ongeveer gelijk (augustus 2014). Een overzicht van actuele Europese brandstofprijzen kunt u downloaden op anwb.nl.
Elektrisch rijden: Het aantal oplaadpunten is in het noorden van Italië is zeer beperkt en in het zuiden vrijwel nihil. Een kaart met de locaties van oplaadpunten vindt u onder andere op chargemap.com, plugsurfing.co.uk en oplaadpalen.nl.
Informatie: Lpg: De lpg-gids, die onder meer verkrijgbaar is bij de ANWB (winkels en webwinkel), biedt veel handige informatie en een overzicht van autogasstations in het buitenland. Meer info: autogas.nl en lpggids.com. Aardgas: groengasmobiel.nl, federmetano.it en guidametano.com.
Openingstijden tankstations: Tankstations langs de autosnelwegen zijn dag en nacht open. Tankstations langs de overige wegen zijn in de periode mei t/m september open van 7-12.30 uur en van 15.30-19.30 uur en in de periode oktober t/m april van 7-12.30 uur en van 15.30-19 uur. Ongeveer 25 procent van de pompen buiten de autosnelwegen is op zon- en feestdagen open en op maandag gesloten. Van het totaal aantal tankstations is ongeveer 3 procent alleen 's nachts geopend: van 22.30-6 uur in de winter en van 22-6 uur in de zomer. In de grote steden kunt u 's nachts terecht bij benzinepompen met zelfbediening en betaalautomaten.
Reservebrandstof: Op veerboten en in tunnels is het gewoonlijk niet toegestaan om een gevulde reservetank te vervoeren.TerugHoofdstuk toevoegen
ItaliëItaliëX (0) 
Totaal aantal pagina's: 1