vakantie-foto

ANWBEuropa

ANWB verkeersinfo

RT @ANWBeuropa: Veel vertraging in #Zwitserland op de A2 Gotthard > Chiasso bij de grens met #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Het is druk op de A2 #Zwitserland naar #Italie bij de grensovergang
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De Mont Blanctunnel gaat dicht voor werkzaamheden in nacht van donderdag op vrijdag tussen 23.30 en 04.30 uur. #Frankrijk ##Italie
reply · retweet · favorite

Nieuws & tips

Aanbiedingen stedentrips Ontdek bijzondere steden! Bekijk snel onze aanbiedingen naar populaire steden zoals Londen, Rome en Parijs.
» lees meer
Pas op voor milieuzones in Italiaanse steden In Italiaanse stadscentra is het goed uitkijken om geen zones met beperkte toegang (vaak historische stadsc...
» lees meer
Capitool Reisgids Italië Capitool reisgidsen laten zien waar andere alleen over schrijven. Ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis.
Voor maar € 36,99

Betalen: Bij tankstations kunt u contant betalen. Bij vrijwel alle tankstations worden ook creditcards geaccepteerd.

Nederlandse naam lokale naam verkrijgbaar opm.
Euro 95 (loodvrij)Benzina senza piombo / Benzina verde / SP
Goed (A)
Superplus 98 (loodvrij)Benzina Super senza piombo plus / Benzina verde plus
Goed (A)
DieselGasolio / Diesel / Carburante diesel
Goed
LpgGasauto / Gpl Goed (B)
Aardgas Metano Redelijk/goed (C)
Bio-ethanolBenzina E85 / Etanolo E85
Zeer beperkt

A: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is bij tankstations een loodvervangend middel te koop dat eventueel aan de benzine kan worden toegevoegd.
B: Lpg is in Noord- en Midden-Italië goed verkrijgbaar, maar in het zuiden minder goed. Voor het tanken van lpg is in Italië de zogenaamde Italië-nippel nodig. Ga voor een overzicht van lpg-tanklocaties naar mylpg.eu. Ook de Lpg-gids Europa, die onder andere verkrijgbaar is bij de ANWB, biedt een overzicht van lpg-tankstations. C: Op cngnet.nl, cngeurope.com en federmetano.it vindt u overzicht van aardgasvulstations in Italië.

Elektrisch rijden: Italië heeft ongeveer 660 colonnini di ricarica, oftewel oplaadpalen (bron: chargemap.com ), waarvan de meeste zich in het noorden van het land bevinden. Het aantal snellaadpalen in Italië is met ongeveer 80 palen nog beperkt. (Ter vergelijking: Nederland heeft bijna 5500 openbare oplaadpalen, waarvan ongeveer 200 snellaadpalen.) Het netwerk van openbare oplaadpalen is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Italië vergt veel planning en voorbereiding. Een kaart met de locaties van oplaadpalen vindt u onder andere op chargemap.com, openchargemap.org, oplaadpalen.nl, plugsurfing.co.uk en oplaadpalen.nl.
Openingstijden tankstations: Tankstations langs de autosnelwegen zijn dag en nacht open. Tankstations langs de overige wegen zijn in de periode mei t/m september open van 7-12.30 uur en van 15.30-19.30 uur en in de periode oktober t/m april van 7-12.30 uur en van 15.30-19 uur. Ongeveer 25 procent van de tankstations buiten de autosnelwegen is op zon- en feestdagen open en op maandag gesloten. Van het totaal aantal tankstations is ongeveer 3 procent alleen 's nachts geopend: van 22.30-6 uur in de winter en van 22-6 uur in de zomer. In de grote steden kunt u 's nachts terecht bij tankstations met zelfbediening en betaalautomaten.
Reservebrandstof: Op veerboten en in tunnels is het gewoonlijk niet toegestaan om een gevulde reservetank te vervoeren.TerugHoofdstuk toevoegen
ItaliëItaliëX (0) 
Totaal aantal pagina's: 1