vakantie-foto

ANWBEuropa

ANWB verkeersinfo

RT @ANWBeuropa: Wachttijden voor de Gotthardtunnel in #Zwitserland -> zuiden 40 min, -> noorden 30 min #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Vrijdag een nationale feestdag in #Zwitserland veel winkels en garages zijn dicht. Rijverbod vrachtverkeer. #Duitsland #Italie#Oostenrijk
reply · retweet · favorite

"@ANWBeuropa: De wachttijd op de #A2 voor de Gotthardtunnel richting #Italie is nu 40 min. #Zwitserland"
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De wachttijd op de #A2 voor de Gotthardtunnel richting #Italie is nu 40 min. #Zwitserland
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Zaterdag: code ZWART op de Europese wegen : http://t.co/xx3nb7u2SK. #Frankrijk #Duitsland #Zwitserland #Oostenrijk #Italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In het noorden van #Italie zijn diverse lokale wegen dicht door modderstromen, vooral nabij het Comomeer.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: Bij Milaan een kwartier vertraging op de A4 richting Turijn, #Italie.
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: In #Italie>zuiden op de A22 alleen nog korte file iets ten zuiden van Bolzano en bij Trento. Vertraging valt mee.
reply · retweet · favorite

@ANWBeuropa is een update mogelijk over de #a22 #italie
reply · retweet · favorite

RT @ANWBeuropa: De wachttijd op de #A2 richting #Italie bij de Gotthardtunnel is opgelopen tot ruim twee uur. 14 km file. #Zwitserland
reply · retweet · favorite

Nieuws & tips

Aanbiedingen stedentrips Ontdek bijzondere steden! Bekijk snel onze aanbiedingen naar populaire steden zoals Londen, Rome en Parijs.
» lees meer
Pas op voor milieuzones in Italiaanse steden In Italiaanse stadscentra is het goed uitkijken om geen zones met beperkte toegang (vaak historische stadsc...
» lees meer
Capitool Reisgids Rome Capitool reisgidsen laten zien waar andere alleen over schrijven. Ideaal in gebruik vóór, tijdens en na de reis.
Voor maar € 26,99

Betalen: U kunt contant betalen. Bij vrijwel alle tankstations worden creditcards geaccepteerd.

Nederlandse naam lokale naam verkrijgbaar opm.
Euro 95 (loodvrij)Benzina senza piombo / Benzina verde / SP
Goed (A)
Superplus 98 (loodvrij)Benzina Super senza piombo plus / Benzina verde plus
Goed (A)
DieselGasolio / Diesel / Carburante diesel
Goed
LpgGasauto / Gpl Goed (B)
Aardgas Metano Redelijk/goed (C)
Bio-ethanolBenzina E85 / Etanolo E85
Zeer beperkt

A: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is bij tankstations een loodvervangend middel te koop dat eventueel aan de benzine kan worden toegevoegd.
B: Lpg is in Noord- en Midden-Italië goed verkrijgbaar, maar in het zuiden minder goed. Voor het tanken van lpg is in Italië de zogenaamde Italië-nippel nodig. Voor een kaart en een overzicht met lpg-tanklocaties zie mylpg.eu. C: Op cngnet.nl en cngeurope.com vindt u overzicht van aardgasvulstations in Italië.

Brandstofprijzen: Diesel is 15% duurder, terwijl lpg 9% goedkoper is dan in Nederland. De prijs van Euro 95 en Superplus is ongeveer gelijk (mei 2014). Een overzicht van actuele Europese brandstofprijzen kunt u downloaden op anwb.nl.
Elektrisch rijden: Het aantal oplaadpunten is in het noorden van Italië is zeer beperkt en in het zuiden vrijwel nihil. Een kaart met de locaties van oplaadpunten vindt u onder andere op chargemap.com, plugsurfing.co.uk en oplaadpalen.nl.
Informatie: Lpg: De lpg-gids, die onder meer verkrijgbaar is bij de ANWB (winkels en webwinkel), biedt veel handige informatie en een overzicht van autogasstations in het buitenland. Meer info: autogas.nl en lpggids.com. Aardgas: groengasmobiel.nl, federmetano.it en guidametano.com.
Openingstijden tankstations: Tankstations langs de autosnelwegen zijn dag en nacht open. Tankstations langs de overige wegen zijn in de periode mei t/m september open van 7-12.30 uur en van 15.30-19.30 uur en in de periode oktober t/m april van 7-12.30 uur en van 15.30-19 uur. Ongeveer 25 procent van de pompen buiten de autosnelwegen is op zon- en feestdagen open en op maandag gesloten. Van het totaal aantal tankstations is ongeveer 3 procent alleen 's nachts geopend: van 22.30-6 uur in de winter en van 22-6 uur in de zomer. In de grote steden kunt u 's nachts terecht bij benzinepompen met zelfbediening en betaalautomaten.
Reservebrandstof: Op veerboten en in tunnels is het gewoonlijk niet toegestaan om een gevulde reservetank te vervoeren.TerugHoofdstuk toevoegen
ItaliëItaliëX (0) 
Totaal aantal pagina's: 1