vakantie-foto

ANWBEuropa

ANWB verkeersinfo

Nieuws & tips

Aanbiedingen stedentrips Ontdek bijzondere steden! Bekijk snel onze aanbiedingen naar populaire steden zoals Londen, Rome en Parijs.
» lees meer
Flitsapparatuur verboden in het buitenland In een aantal landen is het verboden om software met flitspaalsignalering op uw navigatiesysteem te hebben ...
» lees meer
Nieuwsbrieven Vakantie Schrijf nu in op de gratis Nieuwsbrief Vakantievoorbereiding en ontvang reisvoordeel en nieuwtjes in uw mai...
» lees meer
Routekaart 7 Alpen Stippel uw route uit met deze gratis ANWB-routekaart Alpen. In het bijbehorende gidsje staat praktische reisinformatie over de landen die op de kaart staan.
Voor maar € 0,00

Betalen: Bij tankstations kunt u contant betalen. Bij vrijwel alle tankstations worden ook creditcards geaccepteerd.
Bijzonderheden: In Oostenrijk is een regel van kracht die bepaalt dat tankstations hun brandstofprijzen slechts één keer per dag om 12.00 uur mogen verhogen (prijsverlagingen zijn wel altijd toegestaan). Dit betekent dat u over het algemeen 's morgens goedkoper kunt tanken dan 's middags of 's avonds.

Nederlandse naam lokale naam verkrijgbaar opm.
Euro 95 (loodvrij)Super / Bleifrei
Goed (A/B/C)
Superplus 98 (loodvrij)Super Plus
Goed (A/B)
DieselDiesel
Goed
LpgLpg Beperkt (D)
Aardgas Goed (E)
Bio-ethanolE85
Beperkt (F)

A: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is bij tankstations een loodvervangend middel te koop dat eventueel aan de benzine kan worden toegevoegd. B: Ook wordt benzine met octaangetal 91 (Benzin 91) aangeboden. U wordt echter aangeraden benzine met een hoger octaangetal (zoals Super of Super Plus) te tanken. C: De voorgenomen invoering van E10 (benzine met maximaal 10% ethanol) als alternatief voor Euro 95 is voor onbepaalde tijd uitgesteld.
D: Ga voor een overzicht van lpg-tanklocaties in Oostenrijk naar mylpg.eu, lpgwijzer.com of fluessiggas.net. Ook de Lpg-gids Europa, die onder andere verkrijgbaar is bij de ANWB, biedt een overzicht van lpg-tankstations. Voor het tanken van lpg is in Oostenrijk de zogenaamde Italië-nippel nodig. Ook wordt wel gebruikgemaakt van een schroefaansluiting. Als uw voertuig een bajonetaansluiting heeft, hebt u in dat geval een Europa-nippel nodig om te kunnen tanken. E: Op cngnet.nl en op erdgasautos.at/cngt vindt u een overzicht van aardgasvulstations in Oostenrijk. Zie ook erdgasooe.ooegw.at voor meer informatie. F: Bio-ethanol is bij ruim 40 tankstations verkrijgbaar.

Elektrisch rijden: Oostenrijk heeft bijna 600 oplaadpalen (bron: chargemap.com ) waaronder een kleine 20 snellaadpalen. (Ter vergelijking: Nederland heeft bijna 5500 openbare oplaadpalen, waaronder ongeveer 200 snellaadpalen.) Het netwerk van openbare oplaadpalen is nog niet dekkend en het reizen met een elektrische auto door Oostenrijk vergt planning en voorbereiding. Een overzicht van de locaties van oplaadpalen vindt u onder andere op e-tankstellen-finder.com, chargemap.com, openchargemap.org en oplaadpalen.nl.
Openingstijden tankstations: Langs de Autobahn zijn de meeste tankstations dag en nacht geopend (vaak met zelfbediening en betaling met bankpas of creditcard). Tankstellen elders in het land zijn meestal dagelijks open van 8-20 uur. Ook in de grote steden zijn sommige tankstations dag en nacht open.TerugHoofdstuk toevoegen
Totaal aantal pagina's: 1